Boodschappenlijstje
Voor het gebak
1 rol vers bladerdeeg
2 eetlepels fijne suiker
1 theelepel gemalen kaneel
Voor de vulling
2 rood/roze appels
2 eetlepels fijne suiker
15 ml ahornsiroop (optioneel)
We maken vandaag heel leuke, lekkere appelgebakjes. Met kant&klaar bladerdeeg en verse appels zijn we zo klaar. Beetje suiker en kaneel erbij dan worden ze lekker zoet en de rozen zijn bovendien beeldig om te zien!
Zo maak je appelrozen
Was en droog de appels goed
Halveer de appels en snij ze in heel dunne schijfjes.
Doe ze in een kom en voeg de 2 eetlepels suiker toe.
Doe de appel in een zeef, schud ze om en laat uitlekken.
Zet de appels 10 minuten in de ijskast.
Rol het bladerdeeg uit, snij stroken van 5cm.
Roer de suiker en kaneel doorelkaar.
Strooi het suikermengsel over het deeg.
Leg de appelschijfjes overlappend op het deeg.
Sla de onderkant om en rol de stroken van links naar rechts.
Druk het einde aan met een druppel water vast.
Zet de rozen in de ingevette cupcake vorm.
Verwarm de oven voor op 200°C
Zet de rozen even in de ijskast, totdat de oven op temperatuur is.
Zet het bakblik in de oven en bak de rozen in 20-25 minuten goudbruin.
Laat ze 10 minuten afkoelen in de vorm en verder op een rooster.
Optioneel: smelt de eetlepel ahorn siroop op laag vuur en strijk het op de rozen, voor een mooi glansje
Serveer de rozen zo, bij thee of koffie.
Of serveer de bladerdeeg rozen met een bolletje ijs.
Fijne herfst!