SNAZZIE.NL

Icon en
Icon en

Appel scones

smaken naar de herfst!
Herfst, Brits, Gebak, Met slagroom en Met appels
Apple scones sidepic

Boodschappenlijst
225 gram zelfrijzend bakmeel, plus extra
50 gram boter
4 eetlepels lichtbruine suiker
¼ theelepel kaneel
1 appel
125 ml melk, plus extra
(clotted) cream, om erbij te geven
optioneel: bramen compote

Apple scones sidepicll

Zoals afgesproken laten we vandaag zien hoe je de lekkerste appel-scones maakt, voor de herfst. Omdat september/oktober appelmaanden zijn smaken de scones nu extra lekker! Vooral omdat we Belle Bio appels gebruiken en biologische Elstar via Rechtstreex want deze appels komen van De Lindegaard in Beusichem.

Zo maak je de lekkerste appel scones

Apple scones 01
Apple scones 02
Apple scones 03
Apple scones 04

Weeg het meel precies af.

Doe meel en boter in een kom.

Wrijf de boter in het meel.

Tot het kruimels zijn.

Apple scones 05
Apple scones 06
Apple scones 07

Doe de suiker erbij.

Voeg de kaneel toe.

Roer ze door de meelkruimels.

Apple scones 08
Apple scones 09
Apple scones 10
Apple scones 12

Maak de appel schoon.

Snij hem in kleine blokjes.

Doe de appel bij het meel.

Voeg de melk er aan toe.

Apple scones 13
Apple scones 14
Apple scones 15

Schep alles door elkaar, tot 1 geheel.

Vouw het deeg dubbel tot het gladder is.

Vorm een 3cm hoge cirkel van deeg,

Verwarm de oven voor op 220°C / 200°C hetelucht

Doe het extra meel in een kommetje en doop de uitsteker vóór elke scone die je uitsteekt in het meel

Apple scones 16
Apple scones 17
Apple scones 18
Apple scones 19

Doop de uitsteker in het meel.

Steek de scones uit.

Steek uit de restjes meer scones.

Strooi wat meel op de bakplaat.

Apple scones 20
Apple scones 21
Apple scones 22

Verhuis de scones naar de bakplaat.

Bak de scones in 18-20 minuten goudbruin.

Laat afkoelen op de plaat, dan op een rooster.

Apple scones 23
Apple scones home

Klop intussen de slagroom met 2 eetlepels suiker semi-stijf.

Geef de bramen compote die je gisteren maakte bij de scones.