SNAZZIE.NL

Icon en
Icon en

Amatriciana pastasaus

smaakt perfect bij homemade Pici pasta
Met kaas, Met verse groenten, Met verse kruiden, Pasta en Sauzen
Amatriciana saus sidepic

Boodschappenlijstje
250 gram guanciale (Italiaans spek)             
1 grote ui of 2 kleine            
100ml witte wijn (of water)            
2 blikken gepureerde tomaten (800 gram)            
zeezout & versgemalen zwarte peper
100 gram Pecorino Romano kaas    
handjevol basilicum
optioneel: chilivlokken   

Serveer met pasta naar keuze

Amatriciana saus sidepicll

Vandaag het recept voor een lekkere Itaiaanse pastasaus op snazzie, maar niet met gehakt ;)) De Amatriciana pastasaus wordt gemaakt met spek en kaas. De kaas is niet moeilijk te krijgen maar naar het Italiaanse Guanciale (spek) moet je misschien zoeken! Weet niet zeker hoeveel verschil je proeft als je Hollands spek gebruikt. Onze kleine vegetariers eten deze saus sowieso zonder spek en zonder wijn natuurlijk. Hier werd deze saus iig goed ontvangen!

Zo maak je Amatriciana pastasaus

Een kleine tip! Wees zuinig met het toevoegen van zout, zowel het spek als de kaas zijn al flink zout!

Amatriciana saus 01
Amatriciana saus 02
Amatriciana saus 03
Amatriciana saus 04

Verhit de pan en bak het spek in het eigen vet.

Hak de uien in kleine stukjes maar niet te fijn.

Bak het spek lichtbruin, voeg de ui en indien nodig wat olijfolie toe.

Was de basilicum en laat het goed uitlekken.

Amatriciana saus 05
Amatriciana saus 06
Amatriciana saus 07

Blus spek en ui af met wijn of water, naar keuze.

Doe de gepureerde tomaten bij het spek/ui mengsel.

Roer alles door elkaar tot het goed gemengd is.

Amatriciana saus 08
Amatriciana saus 09
Amatriciana saus 10
Amatriciana saus 11

Kruid de saus met zout en peper.

Snij of scheur de basilicum.

Doe de basilicum bij de saus.

Laat de saus op laag vuur indikken.

Zet de pastasaus op een laag pitje en laat het in  indikken in de pan zonder deksel

Amatriciana saus 12
Amatriciana saus homepage

Rasp de Pecorino Romano kaas.

Kook de pasta van je keuze bij de Amatricianasaus.

Zet de Pecorino Romano kaas er bij en geniet ervan!