De boodschappen voor 4 personen
250 gram aardbeien
150 ml slagroom
150 ml mascarpone
1 eetlepel suiker
50 gram witte chocolade
Aardbeienmousse is een dessert waarvan de kwaliteit van de aardbeien het succes bepaald. Als je fruit op de markt koopt ga dan altijd voor het geurigste fruit. Dat is het rijpst en smaakt het lekkerst!
Zo maak je aardbeien-mousse
Smelt de chocola op een pannetje met heet water.
Voeg de suiker aan de slagroom toe.
Klop de slagroom tot het zachte pieken heeft.
Doe de mascarpone bij de geklopte slagroom.
Blend 150 gram aardbeien zacht.
Roer de gesmolten chocola even door.
Voeg beide bij de slagroom.
Klop de mousse snel luchtig.
Schep de mousse in ramekins.
Trek er transparant folie over.
Zet ze een nachtje in de ijskast.
Decoreer de mousse met de overgebleven aardbeien.
Lekker!