SNAZZIE.NL

Icon en
Icon en

Volkoren wortelcupcakes

lekker en gezond!
Met verse groenten, Cupcakes en Traktatie
Wortelcupcake side pic

De boodschappen (12 - 16 cupcakes)
275 gram fijne kristalsuiker
200 ml zonnebloemolie
4 vrije uitloop eieren, middenmaat
225 gram volkoren meel
7 gram bakpoeder
1 theelepel kaneel
1 theelepel koekkruiden
1 theelepel cacao
300 gram geraspte wortel

Wortelcupcake side pic ll

Hoe lekker is een wortelcupcake met een topping van Mascarpone botercrème? Heel erg lekker! De cupcakes zijn zo klaar en terwijl ze afkoelen maak je de Mascarpone botercrème en een klein oranje worteltje, van rolfondant :))

Zo maak je deze lekkere wortelcupcakes

Verwarm de oven voor op 180°C

Wortelcupcake 01
Wortelcupcake 02
Wortelcupcake 03
Wortelcupcake 04
Mix in een ruime kom de suiker, de olie en de eieren glad.
Roer de julienne geraspte wortel erdoor.
Zet papieren cupcakevormpjes in een muffin bakblik.
Voeg bakpoeder, specerijen en cacao aan het meel toe.
Wortelcupcake 05
Wortelcupcake 06
Wortelcupcake 07
Zeef het meelmengsel in een aparte kom en roer het door elkaar.
Wrijf specerijen die achterblijven in de zeef met een pollepel erdoor.
Doe het gezeefde meel bij het wortelmengsel en roer het door elkaar.
Wortelcupcake 08
Wortelcupcake 09
Wortelcupcake 10
Wortelcupcake 11
Vul de papieren cupcake vormpjes voor 2/3 met beslag.
Schuif het bakblik in het midden van de oven.
Bak de cupcakes in 20 – 25 minuten gaar. 
Morgen maken we de topping en de marsepein worteltjes.
TIP! Check of de cupcake'jes goed gaar zijn door er een satéstokje in te prikken. Zijn ze gaar dan komt het stokje er schoon uit.

Morgen het recept voor Mascarpone botercreme!