SNAZZIE.NL

Icon en
Icon en

Torta Pasquale

hartige paastaart uit Italië
Pasen, Lunch, Met ei, Italiaans, Hoofdgerecht, Met kaas, Met verse groenten, Taart en Vegetarisch
Torta pasquale side

De boodschappen voor 6 porties
6 vrije uitloop eieren
200 gram spinazie
110 gram rocketsla
30 ml extra virgin olijfolie
1 uitje, fijngehakt
500 gram Ricotta
50 gram geschaafde Parmezaanse kaas
100 gram provolone
Zout & gemalen zwarte peper
500 gram diepvries bladerdeeg
25 gram boter + 25 gram bloem (invetten)

Torta pasquale home
Als lunchgerecht maar ook als hoofdgerecht kan ie uitstekend, deze torta! Hij vult snel door al die kaas, die ook voor een hoog calorieën-gehalte zorgt. Zeker met pasen is ie het zondigen wel waard! 


Zo maak je deze hartige, Italiaanse paastaart (die eigenlijk het hele jaar door heerlijk smaakt).

Verwarm de oven voor op 200°c.
Torta pasquale 01
Torta pasquale 02
Torta pasquale 03
Torta pasquale 04
Vet een ovenschaal in en bestuif hem met bloem. 
Bekleed de vorm met bladerdeeg.
Prik met een vork gaatjes in de bodem. 
Was spinazie en rocket en laat ze uitlekken. 
Slink de spinazie en de rocketsla in aanhangend water, in ongeveer 4-5 minuten. Giet de ze af en druk het water er zoveel mogelijk uit. Hak de groenten grof en doe ze in een kom. Bak in de olijfolie het gesnipperde uitje zacht en laat het afkoelen. Roer het uitje door de spinazie/rocket 
Torta pasquale 05
Torta pasquale 06
Torta pasquale 07
Schaaf de parmezaanse kaas. 
Voeg de kaas aan de spinaziemix toe.
Roer ook de provolone er door.
Torta pasquale 08
Torta pasquale 09
Torta pasquale 10
Torta pasquale 11
Doe de ricotta er bij en roer de mix smeuig. 
Maal peper & zeezout over de spinaziemix en proef de vulling. 
Kook 5 eieren 10 minuten, pel ze, snij overlangs in de helft. 
Leg de halve eieren - bolle kant boven - in de ovenschaal.
Torta pasquale 12
Torta pasquale 14
Torta pasquale 15
Druk de vulling tussen de eieren, vul dan de taart er mee op. 
Klop het overgebleven ei los met de garde.
Bestrijk de rand van de taart zodat de deksel blijft plakken.
Torta pasquale 16
Torta pasquale 17
Torta pasquale 18
Torta pasquale 19
Bedek de taart met deeg, druk de randen dicht, strijk ook ei op het deksel.
Snij een kruis in het midden van de taart zodat stoom kan ontsnappen.
Zet de taart midden in de oven en bak hem in 35-40 minuten gaar.
Goudbruin is de taart klaar, laat hem in de vorm op een rooster afkoelen.
Serveer de taart met een simpele groene salade en een koele Italiaanse Gavi (droge witte wijn).