Icon en

Appel-Kruimeltaart

licht&luchtig met bladerdeeg
Nederlands, Met appels, Met vers fruit en Taart
Appel kruimel side ll

Appelkruimeltaart
5 velletjes bladerdeeg
800 gram appels
15 ml citroensap
20 gram bloem
1/2 theelepel kaneel
100 gram lichtbruine basterdsuiker
75 gram rozijnen

Kruimeltopping
100 gram bloem
100 gram boter
mespuntje zout
60 gram fijne kristalsuiker

Een bakvorm van 23 cm doorsnee

 

Deze heerlijke appelcrumble is quick&easy te maken zoals de meeste recepten die je op snazzie.nl kan vinden. Maar met het bladerdeeg is hij ook nog heel licht & luchtig. Warm aanbevolen, deze appeltaart!
Appel kruimel 1
Appel kruimel 2
Appel kruimel 3
Appel kruimel 4
Spray of vet de bakvorm in, bekleedt hem met bladerdeeg. 
Prik met een vork gaatjes in de bodem, druk de rand in.
Voor de kruimelbovenlaag zeef je de bloem en het zout in een kom.
Weeg de in blokjes gesneden boter af en voeg het toe.
Appel kruimel 5
Appel kruimel 6
Appel kruimel 7
Wrijf boter en meel door elkaar tot het grote kruimels geworden zijn.
Roer de suiker door de kruimels en zet de kom in de ijskast.
 Verwijder de klokhuizen, schil de appels en snij ze in dikke schijfjes.
Appel kruimel 8
Appel kruimel 9
Appel kruimel 11
Appel kruimel 12
Doe de citroen en de rozijnen bij de appels en schudt alles goed om.
Voeg de kaneel en de suiker toe maar houdt wat suiker achter.. 
Schep de bloem erbij en schudt het door.
Zorg ervoor dat de rozijnen goed verdeeld zijn.
Verwarm de oven voor op 200°c.
Appel kruimel 13
Appel kruimel 14
Appel kruimel 15
Appel kruimel 15
Voeg de appelmix aan het bakblik toe.
Wij gebruikten 4 grote appels, er zou nog een appel bij kunnen.
Pak de kruimels uit de ijskast en strooi ze over de taart. 
Strooi de achtergehouden basterdsuiker over de kruimels.
Appel kruimel 17
Appel kruimel 18
Zet de taart in het midden van de oven en bak hem in 30 minuten gaar en krokant.
Laat de taart op een rooster iets afkoelen, warm uit de oven is hij het lekkerst.