SNAZZIE.NL

Icon en
Icon en

Ouderwetse slagroomtaart

uit Holland
Nederlands, Met slagroom, Met vers fruit en Taart
The netherlands side pic

De boodschappen
4 vrije uitloop eieren (kamertemp.)
100 gram fijne kristalsuiker
snufje zout
90 gram bloem, gezeefd
10 gram maizena, gezeefd
1 theelepel citroenrasp
1/2 l slagroom + 4 eetlepels suiker
vers fruit naar keuze
hagelslag of amandelschaafsel

The netherlands side pic ll

Eindelijk weer terug in Holland is er nog maar 1 ding dat we willen bakken: een ouderwets Hollandse slagroomtaart. We gebruiken hiervoor het recept voor kapsel (superluchtig beslag) van de Amsterdamse banketbakker Cees Holtkamp. Zie Cees Holtkamp himself een slagroomtaart maken. Onze taart is naar eigen idee opgemaakt, de kids kozen voor hagelslag.

Met een lading vers zomerfruit erin en erop is deze taart niet te weerstaan! Met de slagroom en hagelslag erop is het wel een calorieënbom. Maar je bent het waard en het is tenslotte de afsluiter van onze Europese baktour!

 

We hebben een geweldige tijd gehad met het maken van alle baksels uit alle 27 Europese Unie landen maar verwacht de eerste weken geen gebak op snazzie :)

Zo maak je een Nederlandse Slagroomtaart

Holland cream cake 01
Holland cream cake 02
Holland cream cake 03
Holland cream cake 04
Breek de eieren in een vuurvaste schaal op een pan kokend water.
Voeg suiker, citroenrasp en zout toe en klop het door elkaar.
Blijf 10 minuten mixen tot het eimengsel luchtig en schuimig is.
Spatel het gezeefde meel gemengd met maizena erdoor.
Holland cream cake 05
Holland cream cake 06
Holland cream cake 07
Spatel voorzichtig zodat het beslag luchtig blijft.
Leg bakpapier op de bodem en vet de springvorm in.
Giet het beslag in de vorm.

Verwarm de oven op 180°C

Holland cream cake 08
Holland cream cake 09
Holland cream cake 10
Holland cream cake 11
Bak de cake in 25 minuten lichtbruin en verend.
Was en snij intussen het fruit voor in de cake
Check of de cake gaar is met een prikker.
Snij de cake horizontaal in drie lagen met een groot mes.

Wij gebruiken nectarine; peer, ananas en druiven als fruitvulling. Te laat horen we van Cees dat je geen ananas of kiwi als vulling moet gebruiken omdat het teveel vocht afgeeft in de slagroom. Als decoratie kan het wel prima.

Holland cream cake 12
Holland cream cake 13
Holland cream cake 14
Klop de slagroom stijf met suiker en klopfix.
Strijk een dikke laag slagroom op de cake.
Bedek de room met kleingesneden fruit.
Holland cream cake 16
Holland cream cake 17
Herhaal dit en bestrijk de toplaag en zijkant ook met room,
Spuit bovenop slagroomrozetten, druk rondom hagelslag in de room.
Geniet ervan!