SNAZZIE.NL

Icon en
Icon en

De IJsbeer

het nieuwe Jenni Desmond boek
Prentenboek, Dierenboek en Natuur
De ijsbeer sidepic

De IJsbeer
Auteur/Illustrator: Jenni Desmond
Oorspronkelijk: Engels
Vertaald door: Jesse Goossens
Verschenen: februari 2017
Uitgeverij: Lemniscaat B.V.
ISBN13: 9789047703143
Prijs: € 14.95 (HC)
Leeftijd: 8 - 12 jaar

De ijsbeer sidepicll

De IJsbeer is het nieuwe prentenboek van Jenni Desmond en het tweede boek in de serie over bedreigde dieren. Een briljant idee om non-fictie in een prentenboek te verwerken. Over De blauwe vinvis hebben we al lyrisch geschreven, over De ijsbeer zouden we precies hetzelfde kunnen doen. Maar het lijkt ons fijner voor jou als je het boek zelf leest.

De ijsbeer 01
De ijsbeer 02
De ijsbeer 03
De ijsbeer 04

Als je naar de prachtige prenten kijkt is het zo treurig om je te realiseren hoe moeilijk de ijsbeer het heeft. Nadat er decennia lang op ze gejaagd werd worden ze nu door klimaatverandering bedreigd. Dit blijft lastig uit te leggen aan je kinderen. Waarom beschermen wij de wereld en de dieren niet beter? vragen ze.

De feiten over het leven van de ijsbeer die in het boek zijn verwerkt kwamen tot stand met de hulp van Geoff York, directeur van Polar Bears International. De organisatie heeft een heel mooie website, zeker de moeite waard om eens op je gemak te bekijken.

De ijsbeer is een schitterend boek en de boodschap is heel belangrijk! We willen graag een mooie wereld voor onze kinderen en hun kinderen bewaren, met echte dieren in hun natuurlijke leefgebied. Dit is echt een boek om te hebben want het blijft een plezier om het voor te lezen aan je kid(s) en samen de mooie prenten te bekijken :)

3 fonkelende, ijzig koude sterren voor De IJsbeer!